Ny generation af energiløsning: 18650-70C natrium-ion-batteri overgår traditionelt LiFePO4-batteri i ydeevne

Ny generation af energiløsning: 18650-70C natrium-ion-batteri overgår traditionelt LiFePO4-batteri i ydeevne

På den internationale konference om bæredygtig energi, der blev afholdt i dag, tiltrak et natrium-ion-batteri kaldet 18650-70C bred opmærksomhed fra deltagerne. Batteriet overgår eksisterende lithium-jernfosfat (LiFePO4) batteriteknologi på mange vigtige præstationsparametre og betragtes som et stort fremskridt inden for vedvarende energi.

Ydeevnen af ​​natrium-ion-batterier er særligt fremragende under ekstreme lave temperaturforhold. Dens afladningstemperatur kan nå minus 40 grader Celsius, hvilket er mere velegnet til kolde miljøer end minus 30 grader Celsius for LiFePO4-batterier. Hvad der er endnu mere slående er, at opladningshastigheden (3C) for dette natrium-ion-batteri er tre gange så stor som for LiFePO4-batteriet (1C), og afladningshastigheden (35C) er 35 gange den for sidstnævnte (1C). Under pulsafladningsforhold med høj belastning er dens maksimale pulsafladningshastighed (70C) næsten 70 gange højere end LiFePO4-batteriet (1C), hvilket viser et enormt ydeevnepotentiale.

2

3

Derudover kan natrium-ion-batterier aflades helt til 0V uden at beskadige batterilevetiden, hvilket har stor betydning for at forlænge batteriets levetid. Med hensyn til materialereserver bruger natrium-ion-batterier mere rigelige og ubegrænsede ressourcer, hvilket betyder, at på globalt plan vil natrium-ion-batterier være mere overkommelige med hensyn til levering og omkostninger end LiFePO4-batterier, som har mere begrænsede lithium-ressourcer. Fordel.

I lyset af forbedringen i sikkerhedsydelsen er dette batteri erklæret for at være "sikkert", og selvom LiFePO4-batterier i vid udstrækning er blevet betragtet som en sikker batteritype, i sammenligning med nye natrium-ion-batterier, er sidstnævnte naturligvis en mere sikker standard.

Dette teknologiske gennembrud giver nye strømløsninger til elektriske køretøjer, mobile enheder og storskala energilagringssystemer og forventes at forårsage store ændringer på det globale energilagringsmarked.

I takt med at energiomstillingen bliver ved med at blive dybere, har gennembrud inden for nye batteriteknologier åbnet døren til en mere effektiv, grønnere og mere bæredygtig fremtid.


Indlægstid: 23-apr-2024